YAZAR : Muharrem Buhara KATEGORİ : KÜLTÜR YAYINCI : Can çocuk
Dünyaya dikdörtgen bir pencereden bakmaya alışmış “Leica Ustası” Sessiz sinema makinesini sesli hale getiren, sandalına “Pırasa” adını veren, çok meraklı, yaratıcı ve biraz da yaramaz bir çocuğun, “foto muhabiri” Ara Güler’in ilham veren yaşam öyküsü…
YAZAR : Süleyman Bulut KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
Hoca, bir gün… Nasreddin Hoca’nin adini duyar duymaz, hepimizin yüzünde bir gülümseme belirmez mi? Sadece gülümseme de değil, Nasreddin Hoca’nın fıkraları aynı zamanda düşündürür hepimizi! Çocukluğundan gençliğine, eşeğinden komşularına, kadılığından Timur’a kadar, yüzyıllardır hepimizi güldüren Nasreddin Hoca fıkralarından Süleyman Bulut’un çocuklar için hazırladığı bu geniş derlemede, fıkraların düşündürücü yönlerine de işaret ediliyor. Ne diyelim, yüzümüzü güldürenler çok olsun!
YAZAR : Cemil Kavukçu KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
Denizin derinliklerinde... Annesi ile birlikte Bodrum'a taşınan Berk, yeni hayatına alışmaya çalışıyordu. Diğer yandan da denizlerle ilgili kitaplar okuyordu. Seçtiği bir kitabın onu yepyeni bir maceraya sürükleyeceğinden habersizdi.
Sözcüklerle resim yapılır mı? Fatoş, en sevdiği yazarın okuluna geleceğini duyunca sevincinden yerinde duramaz. Öykü yazmaya çok hevesli olduğu için yazarla karşılaşmaya can atar. Peki, onca arkadaşının arasından sıyrılmayı başarabilecek mi dersiniz?
YAZAR : Burçak Gürün Muraben KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
Osmanlıların, maymunları dürbün niyetine kullandıklarını biliyor muydun? İlk vampir hikâyelerinden bazılarının Evliya Çelebi’nin kaleminden çıktığını? Peki, akide şekerinin bir tür anlaşmayı simgelediğini? Küçük gezginler için özenle hazırlanan, Burçak Gürün Muraben’in İstanbul’a dair hikâyeleri, mitleri ve tarihsel gerçekleri masal gibi anlattığı bu rehber kitap, İstanbul’un hayat dolu sokaklarında gezen okura pratik ve ilginç bilgiler veriyor.
YAZAR : Göknil Genç KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
Yalnız bir değirmenci ile yaralı bir baykuşun yolu masmavi sularla çevrili bir adada kesişti.Değirmenci, küçük baykuşu çok sevdi.
YAZAR : Muhsine Helimoğlu Yavuz KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
İnsan Masalsız Olmaz "Bu kitapta okuyacağınız masallar, Anadolu’nun hemen her bölgesinden dinlenerek ilk kez sözden yazıya geçirilmiş halk anlatılarıdır. İnsanın serüvenini geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe taşıyan bu masalları bilmek, hayatın gerçeklerini bilmekle eşdeğerdir. Masalları okuyarak hayatı daha yakından tanıyabilir ve masallardan öğrendiklerimizle, karşımıza çıkacak sorunları daha kolay çözebiliriz. İşte bu nedenledir ki birçok masalda şu tekerleme yinelenir: İnsan masalsız, meşe çakalsız olmaz. İnsan masalsız olamayacağı için de size İyi Masallar!"
İnsan Masalsız Olmaz "Masallarda genellikle iyilik, dürüstlük, adalet ve çalışkanlık üstün gelmekte ve yine çoğunlukla mutlu sonla bitip iyiler hak ettikleri yerlere ulaşırken kötüler de cezalarını çekmektedirler. Bu da henüz gelişmekte olan çocuk ruhlarının, bilinçlerinin, doğrudan ve haklıdan yana tavır koymaları doğrultusunda yönlendirilmeleri bakımından yararlı olacaktır. Önemli olan onlara, temelde güzel ve sağlam değerler kazandırabilmektir. Bunun da en kolay ve etkili yolu masallardan geçer."
YAZAR : Şengül Karaca KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
"Çocuklar yaşadıkları sesle büyürler ve öğrenirler; hece sayısını karıştırmadan hatta kaçıncı sınıfta olsalar bile okumayı-yazmayı öğrenirler. Üstelik haiku bir öğretmenin öğrenerek gösterdiği bir yöntem olarak kullanılabilir. Beni cesaretlendirdi."
YAZAR : Gülçin Alpöge KATEGORİ : ÇOCUK YAYINCI : Can çocuk
Kırlarda dolaşan ağustosböceği, uğurböceği, tesbihböceği arasında adı sanı belli olmayan küçük bir böcek varmış. Bu böcek ışıklarda tutkunmuş. Mum ışığında elektrik lambasına, deniz fenerinden ay ışığına parıldayan her şeyi sever, onlara ulaşmak istermiş. Bu çabası sırasında elektriğin gücünü bile öğrenmiş. Ama ne var ki her zaman gezemiyormuş. Bir de kendi feneri olsa her gece gezebilecek, gezip görecek, görüp neler öğrenecekmiş. Küçük böceğin dileği olmuş mu dersiniz? Bilmek istermisiniz?